Masivul Ciucas

Avatar utilizator
Dep. Tehnic
Departament Tehnic
Departament Tehnic
Mesaje: 62
Membru din: Sâm Sep 30, 2017 3:29 pm

Masivul Ciucas

Mesajde Dep. Tehnic » Dum Oct 08, 2017 4:44 pm

Imagine

Masivul Ciucaş este o unitate de relief din cadrul Carpaților de Curbură, aparținând de lanțul muntos al Carpaților Orientali. Este situat la est de cursurile superioare ale râurilor Teleajen și Tărlung. Se învecinează cu Munții Tătaru și Munții Siriu la sud-est și est, Depresiunea Întorsurii, Munții Întorsurii la nord și Munții Grohotiș la vest.

Cel mai înalt pisc este Vf. Ciucaș, având altitudinea de 1.954 m. Alte vârfuri sunt Vf. Gropșoarele (1.883 m), Vf. Bratocea (1.844 m) şi Vf. Zăganu (1.817 m).

Sunt alcătuiți din două culmi principale, culmea Ciucaș – Bratocea pe aliniamentul SV-NE și culmea Gropşoarele – Zăganu pe direcţia NV-SE, unite prin înșeuarea muntelui Chirușca. Culmea Ciucaș – Bratocea reprezintă partea de vest a masivului, ce se împarte în două compartimente separate de șaua Tigăilor. Culmea Ciucaș reprezintă compartimentul nordic, atingând înălțimea maximă în Vf. Ciucaș (1.954 m), iar culmea Bratocea reprezintă componenta sudică, întinzându-se pe mai bine de 5 km. Culmea Gropşoarele – Zăganu se întinde pe mai bine de 4 km, având un relief mai monoton în partea de nord, înălțimea maximă fiind Vf. Gropșoarele de 1.883 metri.

Principalele locuri de cazare și puncte de acces în masiv sunt reprezentate de Stațiunea Cheia, Cabana Muntele Roșu și Cabana Ciucaș, la care se poate ajunge dinspre Brașov, prin Pasul Bratocea.

Cabana Ciucas
Imagine

Traseu Cabana Varful Ciucas

-| La Cabana Varful Ciucas se poate ajunge cu masina proprie doar in cazul in care aceasta este o masina de teren cu tractiune 4×4.
-| Drumul forestier se bifurca din DN1A Ploiesti-Brasov, putin mai sus de Statiunea Cheia in directia Sacele – Brasov, langa Fabrica de Apa (harti mai jos).
-| In prima parte, drumul forestier parcurge firul Vaii Berii si urmeaza aproximativ traseul turistic cu marcaj CRUCE ALBASTRA. In ultima parte a drumului sunt prezente cateva serpentine stranse si abrupte care pot face din acest drum o adevarata aventura OFF-ROAD.
-| Aceasta varianta este valabila si pentru practicantii de cros / enduro, detinatorii ATV-urilor sau pasionatii de mountain bike.

Autor: Lucian

Înapoi la “Turist de Romania”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator